Volgens Bas van den Berg, opleidingsmanager van de master, is het essentieel dat er grootschalige veranderingen plaatsvinden om een balans te vinden met de aarde. De huidige manier van grondstoffen- en energieverbruik in Nederland is volgens hem niet houdbaar en vereist een ingrijpende omslag.
De opleiding richt zich niet alleen op technische oplossingen, maar ook op het verbinden van mensen, organisaties en belangen. Studenten leren om strategisch te denken en handelen, zodat ze de noodzakelijke veranderingen effectief kunnen realiseren. Na het afronden van de master kunnen studenten aan de slag als programmamanager, beleidsadviseur of innovatiemakelaar bij overheden, bedrijven of ngo’s.
Voor wie?
De masteropleiding is opgebouwd rond vier belangrijke thema’s: regeneratief perspectief, co-creatie, persoonlijk leiderschap en actieonderzoek. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het Transitielab, waarin studenten gedurende een jaar werken aan echte projecten uit het werkveld, onder begeleiding van ervaren professionals.
Deze master is geschikt voor studenten met verschillende bachelorachtergronden, zoals techniek, bestuurskunde en international business, die willen bijdragen aan structurele veranderingen.
De opleiding wordt aangeboden in zowel voltijd (1 jaar) als deeltijd (2 jaar) en in het Engels. Na een intakegesprek kunnen studenten samen met docenten hun persoonlijke leertraject bepalen.
Afgestudeerden van deze master kunnen zich ontwikkelen tot professionals die duurzame veranderingen kunnen doorvoeren en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving.
Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer